Comunicat de presa – noiembrie 2011

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București

se pregătește de Curățenia de Toamnă

În zilele de 13, 19 și 20 noiembrie 2011 va avea loc o nouă ediție a evenimentului „Curăţenia de toamnă” în Grădina Botanică din Bucureşti. Evenimentul organizat de Asociația Team Work va reuni tineri din centrul universitar București, dar și iubitori ai naturii și ai Grădinii Botanice dispuși să ofere o zi pentru pregătirea de iarnă a acesteia.

Aproximativ 300 de voluntari sunt așteptați să participe și în acest an la evenimentul ce se va desfăşura într-o nouă formulă. Acţiunea de ecologizare (tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor moarte, strângerea ambalajelor) se va desfășura pe parcursul a 3 zile, între orele 9.00 şi 16.00, sub îndrumarea personalului Grădinii şi a voluntarilor Team Work. Participarea la eveniment se face pe bază de înscrieri, acestea desfăşurându-se în perioada 1 – 10 noiembrie 2011 pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3.000 de studenţi şi elevi entuziaşti. „Curăţenia de Toamnă” face parte, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară” și „Grădina Bunicii”, dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, ce beneficiază de sprijinul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2006-2010 proiectul a fost implementat și în Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și în Grădina Botanică „Alexandru Buia” a Universităţii din Craiova. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea în activităţi care să creeze sau să întărească legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Curăţenia de Toamnă beneficiază anul acesta de sprijinul Universității din București, partener instituțional, Tymbark şi Danone în calitate de sponsori și StartUB, partener media.

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală care are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Îşi propune promovarea în rândul studenţilor a unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă, înlesnirea contactului dintre studenţi şi mediul economic, valorificarea prin practică a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor, în cadrul acestor proiecte fiind promovată învăţarea prin implicare şi prin asumarea responsabilităţii.

Asociația Team Work                        

Persoană de contact:

Anca Anton

Coordonator proiect

0745.32.37.37

anca_anton_tw@yahoo.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *