Comunicat de presa – noiembrie 2013

Au început înscrierile la Curățenia de Toamnă în Grădina Botanică!

 

În zilele de 9, 10, 16 și 17 noiembrie 2013 va avea loc o nouă ediție a Curățeniei de Toamnă în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Asociația Team Workorganizează anual evenimentul care reunește iubitori ai naturii, din zona Bucureștiului, iar în 2013 a ajuns deja la cea de-a VI-a ediție.

Ca în fiecare an, la eveniment sunt așteptați aproximativ 250 de voluntari, dornici să ajute la pregătirea Grădinii Botanice pentru sezonul de iarnă. Activitățile de curățenie – tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor, strângerea ambalajelor, căratul crengilor – se vor desfășura între orele 10:00-15:00 – sub îndrumarea voluntarilor Team Work și a specialiștilor Grădinii Botanice. Participarea la eveniment se face pe baza formularului de înscriere, disponibil pe blogul Team Work, iar vârsta minimă pe care trebuie sa o aibă voluntarii este de 14 ani. Înscrierile pentru primul weekend de curățenie se fac în perioada 30 octombrie-8 noiembrie, iar pentru cel de-al doilea weekend între 30 octombrie-15 noiembrie.

Proiectul este susținut de partenerii media: StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, BUZZ!Camp, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Inparc.ro. Evenimentul poate fi sprijinit și de iubitorii de verde printr-o donație online pe Bursa Binelui, sau printr-o donație în ziua de eveniment, la standul special amenajat.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3000 de voluntari entuziaşti. „Curăţenia de Toamnă” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze  legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Persoană de contact: 

Anca Anton, coordonator proiect

0745.32.37.37

anca_anton_tw@yahoo.com

Asociația Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *