Comunicate de presă – noiembrie 2013 (posteveniment)

Grădina Botanică din București este pregătită pentru iarnă după „Curățenia de Toamnă 2013”

 

În zilele de 9, 10, 16 și 17 noiembrie 2013 Asociația Team Work a organizat „Curăţenia de Toamnă” în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din Bucureşti. Evenimentul este anual, iar în această toamnă a reunit un număr de 245 de voluntari care au curățat, pe parcursul celor 4 zile, trei dintre zonele cu vegetație deosebit de bogată din Grădina Botanică: liziera Grădinii Italiene, liziera Grădinii Copiilor și liziera Cotroceni.

Acțiunea a vizat pregătirea spațiului pentru sezonul de iarnă și a presupus activități precum: tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor moarte, strângerea ambalajelor și transportarea materialului vegetal strâns de voluntari. Participanții au lucrat zilnic  între orele 10:00-14:00, iar la final, ca în fiecare an, Asociaţia Team Work i-a premiat pe voluntarii-grădinari cu cadouri simbolice, fiecare participant a primit o diplomă de voluntar, o insignă cu inscripţia „Grădinar”, un permis cu 4 intrări gratuite în Grădina Botanică și un magnet de frigider în formă de frunză de toamnă realizat manual de membrii Team Work.

Proiectul a fost susținut de partenerii media: StartUB, CalendarEvenimente.ro, Decosieco.ro, BUZZ!Camp, Onlinegallery.ro, UrbanKid.ro, Inparc.ro, Gratuitor și de sponsorul Stanleybet. Curățenia de Toamnă în Grădina Botanică 2013 a fost sprijinită și de persoanele care au donat în contul Team Work deschis pe Bursa Binelui, dar și de cei care au făcut o donație în ziua evenimentului, la standul special amenajat, în schimb primind o figurină tematică realizată de voluntarii organizației.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3000 de voluntari entuziaşti. „Curăţenia de Toamnă” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă Grădina Botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze  legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Asociația Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Persoană de contact: 

Anca Anton, coordonator proiect

0745.32.37.37

anca_anton_tw@yahoo.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *