gb 2012Grădina Bunicii este un proiect derulat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti începând cu anul 2011, când a fost printre proiectele selectate pentru finanțare prin programul „Spaţii Verzi Urbane” inițiat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Grădina Bunicii este un proiect derulat de Asociaţia Team Work în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti începând cu anul 2011, când a fost printre proiectele selectate pentru finanțare prin programul „Spaţii Verzi Urbane” inițiat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Grădina Bunicii este simbolul grădinii tradiţionale româneşti, este un loc în care vizitatorii pot cunoaşte direct şi contextualizat soiuri şi varietăţi de plante cultivate de obicei în grădinile de la ţară, un spaţiu tot mai puţin cunoscut copiilor din mediul urban şi care au tot mai puţin ocazia să-şi petreacă copilăria în mijlocul naturii.

Amenajarea spaţiului a presupus înlăturarea rădăcinilor şi a solului nefertil, înlocuirea acestuia cu sol fertil, săparea terenului şi plantarea a peste 1000 de răsaduri de legume, plante aromatice, plante medicinale, plante decorative, pomi fructiferi şi arbuşti. Acestea sunt plantate în straturi separate de mici alei, astfel încât publicul să aibă şansa de a le vedea şi cunoaşte mai bine.

Am reuşit să oferim vizitatorilor un spaţiu inedit, în care pot învăţa ce înseamnă un fruct sau o legumă bio, să le cunoască şi altfel decât de pe raftul din supermarket. Este un spaţiu dedicat activităţiilor eco-educative prin care atât copiii, cât şi părinţii au posibilitatea să experimenteze un stil de viaţă sănătos.

gb 2012

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *